Onze missie is katteneigenaars en professionals helpen om de kat beter te begrijpen om ze op die manier gelukkiger te maken, de relatie tussen eigenaar en kat te versterken en katten op die manier uit het asiel te houden.

Met wetenschappelijk onderbouwde info en ervaring creëren we keer op keer nieuwe manieren om kattengedrag onder de aandacht te brengen. Ontdek hoe wij jou kunnen inspireren!

Liefs, Anneleen

Hoe kunnen wij jou helpen om je katten nóg gelukkiger te maken?

Online Sessies op woensdagavond

Schrijf je in voor onze volgende gratis Happy Cats online sessie op woensdagavond over kattengedrag, ongewenst gedrag en gedragsproblemen.

Schrijf je hier in.

Je kan alle vorige sessies ook herbekijken via een abonnement in het Felinova lesplatform via je internet browser of Google Play (Apple Store volgt nog).

Boeken over kattengedrag

Met de Happy Cats boeken heb je snel en gemakkelijk heel wat praktische en duidelijke informatie ter beschikking om je katten beter te begrijpen, alles te geven wat ze nodig hebben en ongewenst gedrag te verbeteren.

Je vindt er onder andere onze bestseller, het Happy Cats Revolutie-boek met alle info over kattengedrag en gedragsproblemen bij je kat.

Ontdek alle boeken en promopakketten hier

Online Opleidingen

De Felinova App bevat tal van interessante gratis en betalende lesprogramma’s, zowel voor katteneigenaars alsook kattenprofessionals. 

Download de Felinova App via Google Play Store of Apple Store. Je kan ook inloggen via je internet browser.

Ontdek onze best sellers om je kat nóg gelukkiger te maken

Happy Cats Revolutiepakket

50,00 incl. BTW

Happy Cats Revolutie

29,99 incl. BTW

Op voorraad

Happy Cats Bootcamp

25,00 incl. BTW

Happy Cats Café 19/12/2021

29,00 incl. BTW

Wie is Anneleen Bru?

Anneleen Bru (°1985) adopteerde haar eerste katje Madeleine toen ze 17 was, een Heilige Birmaan. Wist ze toen veel dat dit het begin van een daverend avontuur was. Toen het tijd werd om een thesisonderwerp te kiezen voor haar universitaire opleiding Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen, koos ze lekker voor het onderwerp ‘Communicatie bij katten’ en werd zich op die manier bewust van hoe er jaarlijks héél wat katten in asielen terecht kwamen door verscholen gedragsproblemen.

Zo kwam Anneleen in Southampton (UK) terecht, studeerde ze hier drie jaar verder als Master in Companion Animal Behaviour Counselling en werd zo de eerste universitaire niet-veterinaire kattengedragstherapeut van Vlaanderen.

Met de start van Felinova in 2008 kwam alles in een stroomversnelling, de consultaties werden al snel gevolgd door lezingen en opleidingen over kattengedrag voor zowel liefhebbers als professionals. Terugkerende feedback blijft weergalmen: ‘Ze kan het zo boeiend en passioneel uitleggen, met veel humor.’ De mensen zitten op het puntje van hun stoel als Anneleen begint te vertellen en al snel had ze door dat dit dé manier was om meer katteneigenaars te bereiken over het welzijn van hun kat en op die manier ze te overtuigen om hun kat anders te gaan behandelen.

Naast de huiskatten, belandde Anneleen ook in Kenya om mee te helpen met onderzoek naar sociaal gedrag bij giraffen. Door een lezing te geven over het trainen van giraffen op een internationaal giraffencongres in San Francisco, kwam ze terecht in de wereld van de dierentuinen. Hier werkt ze intensief samen met dierverzorgers en hun prachtige dieren, waarbij leeuwen, mandrils, bongo’s, tapirs, nijlpaarden, giraffen, boomstekelvarkens, jaguars, amoerluipaarden, rode vari’s en slingerapen reeds de revue passeerden. Dit avontuur bracht haar twee seizoenen lang op het programma ‘De Zoo achter de Schermen’ op één.

Anneleen is regelmatig te gast als kattenexpert op tal van tv- en radioprogramma’s en schrijft ze haar kattencolumn voor onder andere Story.

Anneleen haar andere grote passie naast gedragsmodificatie bij dieren is mensen samenbrengen en coachen om deze nieuwe branche verder uit te bouwen. Haar befaamde kattencongres “Poes Café” dat elk jaar doorging van 2013-2018 bracht elke jaar honderden kattenliefhebbers samen om meer te leren over de kat. Van ver komen katteneigenaars en -professionals om nationale en internationale sprekers te aanhoren over kattengedrag en welzijn

Met haar boeken en online opleidingen hoopt Anneleen nog meer mensen te bereiken om hun inzichten in het gedrag van katten te vergroten en op die manier katten een beter leven te geven.

 • Geboren op 12 september 1985
 • Wonende te Kruibeke, Oost-Vlaanderen
 • Gedragstherapeut voor dieren, gespecialiseerd in huiskatten en dierentuinen
 • Zaakvoerder van Felinova sinds 2008
 • Licentiaat in Communicatiewetenschappen, Universiteit Antwerpen, BE
 • MSc (Master in Science) in Companion Animal Behaviour Counselling, University of Southampton, UK
 • Stichtend lid & voorzitter (2016-2021) van de Vereniging voor Diergedragstherapeuten (BE, www.diergedragstherapeuten.org)
 • Full certified member van de International Association of Animal Behavior Consultants sinds 2013 (USA, www.iaabc.org)
 • Gastlector Diergedrag op HOGent (Melle), Vives Hogeschool (Roeselare) & Odisee Hogeschool (Sint-Niklaas)
 • Oprichter van de Felinova Cat Coach® beroepsopleiding voor kattenprofessionals (www.felinova.be/catcoach – www.catcoach.be)
 • Liefhebber-fokker van Heilige Birmanen sinds 2005

Doe jij met onze online Happy Cats Bootcamp?

Hét online leerprogramma om je kat gelukkiger dan ooit te maken
Meer info Meld je nu aan

Op zoek naar een kattengedragsprofessional? Check onze vereniging voor een collega in de buurt:

www.diergedrags
professional.be

Felinova is als enige in België full certified member van de International Association for Animal Behaviour Consultants (USA).

iaabc.org

Wij streven elke dag
naar gelukkigere katten!

Felinova Videobibliotheek

Anneleen Bru over kattengedrag

Anneleen Bru op TV

Anneleen Bru in de media

Happy Cats Roadshow 2018

Felinova Events