Het komende Felinova Poes Café vindt plaats op zondag 19 november 2017 in Berchem, BE

Het komende Felinova Poes Café vindt plaats op zondag 19 november 2017 in Berchem, BE

Het komende Felinova Poes Café vindt plaats op zondag 19 november 2017 in Berchem, BE

Op 19 november ging de 5e editie van Felinova Poes Café door in Berchem met 8 lezingen over kattengedrag, 230 deelnemers en 35 standhouders. Bedankt aan iedereen en tot volgend jaar!

Hoofdsprekers Programma Poes Café 2017

8 toplezingen over kattenwelzijn!

10u - Over natuurgeneeskunde & bachbloesems voor katten!

 

door Margriet Cremers

Natuurgeneeskundige dierenarts, guru & oprichter van de Silverlinde (NL)

Silverlinde – Kenniscentrum Natuurgeneeskunde

11u - Over medische oorzaken van gedragsproblemen!

 

door Dominique De Schutter

Spring in’t veld, Biggetje & Gepassioneerd dierenartse

DAP De Drie Biggetjes

12u - Over stressgerelateerde gedragsproblemen bij katten oplossen, hoe begin je er aan?

 

door Karin Weuts

Eigenares van de coolste kattenwinkel van België Purrfect Design, kattengedragstherapeut & auteur

www.purrfectdesign.net

13u - Over rouwen bij katten!

 

door Helga Gillé

Kattenheldin & Oprichtster van Helga’s Poezenhuisje

www.helga-poezenhuis-opvang.be

14u - Over je kat & de dierenarts!

 

door Lore Meulemans

Kattendierenarts met een special feeling voor katten

www.abaris-vet.be

15u- Verkiezing van de beste katteneigenaar!

 

door Marcellina Stolting

Excentrieke kattenexpert & bekendste kattengedragstherapeut van Nederland

www.kattengedragstherapie.nl

16u - Over socialisatie van kittens in rescue! (Engelstalig)

 

door Nicky Trevorrow

Feline Expert & Behaviour Manager bij de Cats Protection (UK)

www.cats.org.uk

17u - Hersocialisatie van bange katten

 

door Anneleen Bru
17u – Signeersessie

Gastvrouw, Happy Cat Lady, auteur & Kattengedragstherapeut bij Felinova

www.felinova.be

 

Felinova Poes Café

Dit unieke jaarlijkse poezencongres vindt plaats op zondag 19 november 2017 van 09u30 tot 18u!

Dit congres brengt poezenliefhebbers en professionals samen voor een reeks interessante lezingen en infosessies over katten en hun welzijn. Er zijn tal van standjes aanwezig van organisaties en bedrijven, gespecialiseerd in producten en diensten voor katten.

Het unieke concept van het dessertenbuffet waarbij iedereen zijn eigen specialiteit meebrengt, overtreft iedereen’s zoete dromen! Daarnaast vinden er een heel dag leuke activiteiten plaats zoals signeersessies, tombola trekkingen, grime voor volwassenen, een toffe cafetaria en een unieke speeddating voor kattenliefhebbers!

Kortom, dit unieke netwerkingevent voor kattenliefhebbers mag je gewoon niet missen!

Bestel nu je ticket(s)

Boek 'I love Happy Cats' van Anneleen Bru - Te koop op Poes Café

Te koop op Felinova Poes Café + signeersessie met Anneleen Bru

€ 24,95

Al duizenden jaren zijn mensen in de ban van het mysterieuze, eigenwijze, geweldige karakter van hun huiskat. Jij ook? Wel, dit boek verandert alles. Alles wat je ooit dacht te weten over je kat. Als katteneigenaar zal je het verslinden en nooit meer hetzelfde naar je kat kijken.

Anneleen Bru van Felinova neemt je mee op een heerlijke pragmatische maar nuchtere reis doorheen de intieme wereld van de huiskat in onze woonkamer, met al zijn mysterieuze gedragingen, instincten en uitdagingen. Dit boek staat vol met tips & tricks, biedt inzichten in gedragingen & vaak voorkomende misverstanden? Deze schat aan informatie kan je onmiddellijk toepassen in de kat haar omgeving, jouw eigen gedrag, jullie communicatie en de manier waarop je haar benadert.

De relatie met je kat zal nooit meer hetzelfde zijn. Geniet ervan.

Felinova Poes Café 2016 - Gesponsord door Feliway Benelux

FELIWAY® is onze hoofdsponsor voor het event. Zij stellen jullie graag hun nieuwe product FELICRATCH by FELIWAY® voor op deze editie van Felinova Poes Café!

Deze 3 producten hebben een Cat Friendly Award, deze award wordt toegekend aan producten die het welzijn van katten bevorderen.

*NIEUW* Krabben waar het moet!

FELISCRATCH by FELIWAY®, helpt ervoor te zorgen dat de kat gaat krabben op de gewenste plek(de krabpaal). Het vermindert bestaand ongewenst krabgedrag en voorkomt ongewenst krabgedrag bij nieuwe nieuwe katten of kittens.

FELISCRATCH by FELIWAY® heeft een unieke 3-voudige werking: 1. Kattenkruid lokt de kat naar de krabpaal (aantrekking door geur) 2. De blauwe kleur bootst de krabmarkeringen na (visuele aantrekking) 3. Het F.I.S., Feline Interdigital Pheromone, zorgt ervoor dat de kat gaat krabben(instinctief krabgedrag)

Het werkt snel, na 7 dagen treedt er al verbetering op bij 8/10 katten met bestaand ongewenst krabgedrag en bij 9/10 nieuwe katten of kittens(1). Het product is makkelijk aan te brengen op de krabpaal. De werkingsduur is 4 weken. Eens aangebracht op de krabpaal geeft FELISCRATCH by FELIWAY® een blijvende aantrekkingskracht waardoor de kat enkel nog op de krabpaal zal krabben en daar zijn energie kwijt kan. Het stimuleert het speels gedrag en houdt hem in een natuurlijke balans.

FELISCRATCH by FELIWAY® is een uitbreiding op het bestaande gamma:

Sproeien wordt spinnen

FELIWAY® Classic reeds 20 jaar bewezen effectief, biedt een oplossing voor ongewenst kattengedrag, helpt stress verminderen en geeft je kat een heerlijk rustig gevoel. FELIWAY® is op basis van het Kopjes-feromoon (F3). Dit is het geruststellend stofje dat katten achterlaten wanneer ze met hun kopje langs voorwerpen strijken. FELIWAY® wordt ingezet bij ongewenst krabben, sproeien, verandering in omgeving, transport en andere stressvolle situaties.

Vechters worden vriendjes

FELIWAY® Friends, een veilig en natuurlijk product op basis van het Cat Appeasing Pheromone (C.A.P.). Dit is het stofje dat een moederpoes aan haar kittens geeft om hen een veilig gevoel te geven en samen een hechte band op te bouwen. Het helpt conflicten en spanningen tussen katten in huis te verminderen en hen in harmonie te laten samenleven. Het wordt ingezet bij vechten, staren, blokkeren, agressie en najagen.

Bestel nu je ticket(s)

Praktische informatie

Dessert

We houden dit jaar ook onze traditie in stand voor het dessertenbuffet. Iedereen brengt een eigen dessertje mee dus dat wordt superlekker smullen.

Je grootmoeders bekende rijstpap? Je eigen befaamde tiramisu of kriekentaart?

Je bent expert in muffins/donuts/cupcakes? Dan kan je je helemaal laten gaan en ons van onze sokken blazen!

Inkom

Vroegboekkorting tem 30 juni = € 29 incl. btw

Normale prijs = € 35 incl. btw

  • Toegang Poes Café
  • Rubberen toegangsbandje
  • Goodie bag + leuke inhoud
  • Een drankje

Plaatsen zijn beperkt dus gelieve op voorhand in te schrijven via onderstaand formulier.

Locatie

Blue Point (ALM) Business Center
Filip Williotstraat
2600 Berchem (BE)
Bekijk de kaart

Parking

Je kan parkeren voor het gebouw zelf alsook in alle aansluitende straten. Parkeren op zondag is gratis.

Bereikbaarheid

Met de wagen richting Nederland: Neem E17 (ring van Antwerpen), neem afrit Berchem en sla af naar links. Aan de lichten sla je af naar rechts en volg je door het tunneltje tot aan de volgende lichten. Daar sla je rechtsaf. Dat is de Grote Steenweg, aan de derde lichten sla je af naar links in de Jan Moorkensstraat. Dan sla je de derde straat naar rechts af, een paar 100 meter verder zie je op de linkerkant Blue Point en kan je parkeren op straat.

Met de wagen richting Gent: Neem E17 (ring van Antwerpen) en neem afrit Berchem. Aan de afslag sla je af naar links. Dat is de Grote Steenweg, aan de tweede lichten sla je af naar links in de Jan Moorkensstraat. Dan sla je de derde straat naar rechts af, een paar 100 meter verder zie je op de linkerkant Blue Point en kan je parkeren op straat.

Met de trein:  neem de trein naar Antwerpen Centraal. Onder het Centraal Station neem je tram 15 richting Boechout en stap je af aan Jan Moorkens, vandaar is het nog 10 minuutjes wandelen.

Met de tram: Neem tram 15 (Antwerpen LO – Boechout) en stap af aan Jan Moorkens in Berchem. Vandaar is het een 10 tal minuutjes wandelen.

Standhouders

Sfeerbeelden van vorig jaar!

De 4e editie van dit unieke poezencongres op 27 november 2016

Bestel nu je ticket(s)