Poes Cafe 2013

Het eerste en enige echte poezencongres in België!

Sfeerbeelden van deze unieke dag!

Over wat ging deze dag?

 

10265_Felinova_poes-cafe

Ter gelegenheid van de 5e verjaardag van Felinova, organiseren we voor de eerste maal het Poes Café, een gratis netwerkingevent om poezenliefhebbers, zowel particulieren als professionals samen te brengen om te kletsen over onze poezen met telkens een selectie van interessante onderwerpen.

 

Iedereen is welkom!

 

In eerste instantie nodigen we het hele Felinova netwerk uit: collega’s, partners, klanten, cursisten, dierenartsen, winkelmedewerkers, asielmedewerkers, fokkers, trimsalons, kattenhotels, … Kortom, iedereen die in de laatste 5 jaar samen met Felinova gegroeid is in het streven naar gelukkigere katten.

Daarnaast is natuurlijk iedereen welkom die geïnteresseerd is om zijn netwerk uit te breiden in de Vlaamse kattenwereld, mensen te leren kennen en informatie op te doen. Je kan op deze dag ook terecht bij Felinova als je meer info wenst over gedragstherapie, het gedrag van je kat, opleidingen van Felinova en de Flying Frenzy en hierbij graag in levende lijve wil bevragen.

 

Praktische informatie

Datum : Zondag 15 december 2013
Uur : 13u-18u
Locatie : Polyvalente zaal van het Koninklijk Atheneum, Donkvijverstraat 30, 9120 Beveren

Partners

Met deze eerste editie hebben we het ongelooflijke privilege om te mogen samen werken met Zowizoo, Care4Cats, Feliway, Universiteit Gent & Flying Frenzy. Bedankt om deze dag mogelijk te maken!

care4cats_logo4
Logo_Zowizoo_Quadri
FELIWAY LOGO
frenzy_Range_logo

 

Programma

13u00 : Ontvangst met een leuke goodiebag, aangeboden door Zowizoo in Kontich, dé speciaalzaak voor katten! Koffie & thee wordt jullie aangeboden door Care4Cats, dé poezenoppas voor regio Antwerpen.

Cake en dessert hopen we massaal te mogen neerzetten vanuit jullie eigen keuken, warm die ovens maar al op!

13u45 : Introductie door Anneleen Bru (Felinova) – 5 jaar Felinova

14u00 : Dr. Nathalie Porters (Universiteit Gent) – Effect van castratie op jonge leeftijd op de gezondheid en het welzijn van katten
Felinova (61)

Om de overpopulatie van katten aan te pakken, werd in opdracht van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu een project omtrent vroegtijdige castratie bij katten opgestart aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent.

Dit project onderzocht het effect van vroegtijdige castratie op de gezondheid en het welzijn van katten. Het driejarige project ging van start in 2010 en werd gesubsidieerd door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu. Dierenarts Nathalie Porters zal de resultaten van het project beknopt bespreken.

14u30 Vragen

Feliway_that_purple_cat215u00 : Arne Jansma (Ceva, Feliway) – Feromonentherapie & Feliway

Katten communiceren voornamelijk met geuren, met feromonen meerbepaald. Dat zijn geurcellen die gebruikt worden om te communiceren tussen twee dieren van dezelfde diersoort. Feliway is een product dat deze feromonen nabootst. Wat is er eigenlijk bekend over feromoontherapie in de (dierenartsen) praktijk?

In deze lezing bespreekt Arne een effectieve benadering om ongewenst kattengedrag zoals sproeien en angst voor het reismandje positief aan te pakken.

15u30 : Vragen

16u00 : Anneleen Bru (Felinova) – Kattenpersoonlijkheden: Individuele verschillen in gedrag bij katten

Iedereen die thuis katten heeft, weet dat katten duidelijk verschillende gedragingen vertonen in dezelfde situatie. Sommige katten zijn zelfzekerder dan anderen, de ene kat is sociaal tegenover andere katten, de andere niet en zo kan je nog even doorgaan. In deze uiteenzetting bespreken we de belangrijkste verschillen en hun origine.

16u30 : Vragen

17u00 : Receptie met cava, aangeboden door Care4Cats

Inschrijving

Jammergenoeg is dit event volledig volgeboekt en is het niet meer mogelijk om in te schrijven. Bedankt voor het begrip!

Contactgegevens

Heb je vragen omtrent dit event? Contacteer ons dan!

Anneleen BruAnneleen Bru
Felinova Animal Behaviour Consulting
info@felinova.be
www.felinova.be
+32 (0)487 32 64 33