Kattenmatrix PRO

Exclusief voor professionals die met

katten werken en een uitzonderlijke service

willen bieden aan hun klanten

Don 16, Vrij 17, Don 23, Vrij 24, Don 30 & Vrij 31 januari 2020
Meld je aan voor onze vernieuwde editie in januari 2020

Welkom, je wil bijleren en daarvoor ben je op de juiste plek

Je werkt dagelijks met katten en voelt dat mensen meer en meer vragen hebben. Niet enkel over jouw vakgebied zoals vachtverzorging, medische zorg, voeding, enz, maar ook over gedrag. Het gedrag van de kat is en blijft een enorm fascinerend onderwerp en eigenaars willen meer weten.

In deze opleiding word je op 5 dagen klaargestoomd om vragen te beantwoorden en om met de eigenaar aan de slag te gaan om hun kat beter te begrijpen en gedrag te veranderen. Zo kan je je service verbeteren, krijg je gelukkigere klanten en kan je héél je business hiermee beter promoten wat resulteert in een betere omzet en terugkerende klanten.

Klaar om te transformeren en verder uit te blinken als kattenprofessional? Hier gaan we!

Het Kattenmatrix PRO lesprogramma is voor jou geschikt als:

 • Je een zelfstandige of ondernemer bent die elke dag met katten werkt. Zowel professionals die nog geen schooling kregen over kattengedrag alsook gevorderden zijn welkom. Zo werk je bijvoorbeeld als kattenoppas aan huis, dierenarts, dierenartsassistente, dierenwinkelmedewerker, heb je een webshop met kastenspullen, asielmedewerker, kattentrimmer, baat je een kattenhotel uit, enz.
 • Je voelt dat je elke dag meer en meer eigenaars ontmoet die vragen hebt over hun kat en hun gedrag en vooral hoe ze dit best interpreteren en kunnen veranderen.
 • Je een verschil wil maken voor de katten waar je mee werkt, eigenaars wil inspireren om anders naar hun kat te kijken.
 • Je voelt dat je niet over voldoende kennis, know-how en gestructureerd denken beschikt om snel en professioneel je klanten goed te woord te staan.
 • Je op zoek bent naar een handige en praktische tool om snel en gestructureerd gedragstips & advies te geven aan je klanten.
 • Je al veel van kattengedrag kent maar toch nog nood voelt aan een gestructureerde manier om het naar klanten te brengen. Soms is het choas en je wil meer rust en overzicht in de kennis die je wil overbrengen. Het gaat niet enkel over wat je in je hoofd hebt, het gaat ook over het gemakkelijk, luchtig, verstaanbaar en overtuigend over te brengen zodat klanten ook doen wat je vraagt.
 • Je zelf ongelooflijk gepassioneerd bent door katten, alles over hun gedrag wil weten en je op zoek bent naar een korte maar superintensieve en grondige opleiding hierover.
 • Je ook de missie voelt om een verschil te maken voor katten in deze bloeiende branche en je respectvol maar krachtig te onderscheiden van andere professionals.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Dag 1 & 2 – Kattengedrag & management en training bij de kat

We starten met 2 héél intensieve dagen waarbij we 2 modellen helemaal uit de doeken doen. Aan de hand van het Kattenwiel verklaren we alle mogelijke oorzaken, invloeden en instincten die mogelijk een invloed hebben op het vertonen van ongewenst gedrag bij de kat. Op die manier herken je deze situaties en kan je ze duidelijk en gestructureerd uitleggen aan je klanten.

We duiken daarna in de Kattenmatrix®, een model dat Anneleen Bru ontwikkelde op basis van haar laatste 200 therapieplannen. Leren werken met dit model stelt je in staat om gestructureerd en efficiënt je klanten kan helpen om het gedrag van hun kat beter af te lezen, te begrijpen én te gaan veranderen. Dit model kan je vergelijken met een breedspectrum antibioticum voor ongewenst gedrag en gedrag dat de eigenaar wil veranderen. Je leert om te gaan met weerstand en feedback van klanten, je leert snel antwoord te geven en een duidelijke meerwaarde te leveren binnen jouw service naar je klanten toe. We bespreken duidelijke en concrete tips en tricks die je kan doorgeven aan je klant.

Dag 3 & 4 – Gedragsproblemen bij de kat

Deze twee dagen gaan we door de wetenschappelijk onderbouwde theorie én de praktijk van ongewenst gedrag en gedragsproblemen, hoe komen ze tot stand en hoe herken je de juiste gedragingen met de juiste emoties en motivaties. Aan de hand van voorbeelden, cases, praktijkoefening en een handige toolbox, ga je eveneens zelf aan de slag om door en door te begrijpen hoe je naar gedragsproblemen kan kijken, welke info je nodig hebt en hoe je gestructureerd te werk gaat om het op te lossen. We behandelen zowel preventie, als management en gedragsmodificatie technieken om het gedrag van de kat in goede banen te leiden.

Dag 5 – Kattenmatrix – aan de slag met je klanten

Je leert deze dag (op basis van alle nieuwe inzichten van de eerste 4 dagen) hoe de Kattenmatrix is opgebouwd en hoe je dit kan gebruiken om je klanten te helpen, hoe je ermee werkt, hoe je de klanten ermee aan het werk zet en hoe je dit kan opvolgen.

Dag 6 – Marketing, Sales & Katvriendelijke Business Mindset

De kattensector is de laatste 3-5 jaar enorm gegroeid, deze dag gaat over het presenteren van jouw topbusiness naar de buitenwereld en vooral naar jouw (potentiële) klanten toe. Deze dag is noodzakelijk & exclusief. Je krijgt een gigantische verzameling van tools en tips mee om je zaak en diensten op de juiste manier te promoten, hoe je je business in de kattensector kan laten groeien en bloeien, hoe je bepaalde producten/diensten optimaal naar voor brengt, hoe je klanten overtuigt om beroep te doen op je hoogwaardige diensten, hoe je omgaat met weerstand en de owner compliance verhoogt voor je advies, en nog zoveel meer. Je leert op deze dag je waarde kennen zodat je met een ongelooflijk zelfvertrouwen en inspiratie de opleiding verlaat en je kattenbusiness nooit meer hetzelfde zal zijn.

Deze indeling is onder voorbehoud, topics kunnen gewisseld worden en door elkaar lopen of op een andere dag aan bod komen. Opleidingen zijn niet statisch maar levendig 🙂

Wat een fantastische les, zoveel interessante info over hoe we onze katjes nog gelukkiger kunnen maken simpelweg door verrijking van eten, drinken, slapen, spelen… Fantastische les van een “Fantastische Madame”!!! Bedankt Anneleen!
Sylvie Aelvoet

Kattencoiffeuse, MEOWdeluxe

Anneleen is echt een super lesgeefster! Heel veel bijgeleerd! Ik ga zeker nog vele opleidingen meedoen!
Annelien Scheers

Kattenwebshop & Fokker, Scratch & Purr

De 5-daagse opleiding bij Felinova waren 5 ontzettend leerrijke en leuke dagen! Zoveel bijgeleerd op 1 week tijd, echt geweldig. Een absolute aanrader voor iedereen die katten heeft of/en met katten werkt.
Kelly Roofthooft

Dierenartsassistente, DAP De Maalderij

Supergoeie opleidingen en consults! Een aanrader! Ik vrees dat ik ze echter nu allemaal gevolgd heb, dus gelieve een paar nieuwe cursussen uit uw hoed te toveren, anders zal ik genoodzaakt zijn om er een paar te “bissen”, zoniet krijg ik nog afkickverschijnselen
Sabine Heytens

Opvanggezin, Kattenopvang Waasland

Wie geeft deze Kattenmatrix opleiding?

Anneleen Bru is gedragstherapeut voor katten sinds 2008 en studeerde af als Master in Companion Animal Behaviour Counselling aan de Universiteit van Southampton (UK). Ze is auteur van ‘I love Happy Cats’ dat inmiddels meer dan 15.000 keer over de toonbank ging en in de herfst van 2019 in alle Engelstalige landen ter wereld gepubliceerd wordt. Anneleen is de bezieler van het Felinova Cat Coach diploma en organiseerde 6 jaar op rij het Poes Café, een kattencongres voor liefhebbers en professionals.

Anneleen haar dagelijkse missie is de relatie tussen eigenaar en kat optimaliseren, door middel van het delen van ervaring en wetenschappelijk onderbouwde inzichten en wil zich in de toekomst meer richten op het coachen en inspireren van professionals in de boomende kattensector om op een verantwoorde en professionele manier zich te profileren, het juiste advies te verlenen en het juiste cliënteel op te bouwen. Op die manier werkt ze aan gelukkige katten op grote schaal.

“De Kattenmatrix mijn levenswerk”

Anneleen Bru (MSc in Companion Animal Behaviour Counselling), gepassioneerd om katten op alle mogelijke gebieden gelukkiger te maken

Praktische informatie over de Kattenmatrix Pro

Want goede afspraken maken goede vrienden 🙂

Over de opleiding

 • Exclusief voor professionals die met katten werken. Particulieren kunnen deze opleidingen helaas niet meevolgen, wij rekenen op begrip hiervoor.
 • 6 intensieve dagen in 3 blokken van 2 dagen
 • Voertaal: Nederlands
 • Telkens van 10u-18u. Let op, dit kan uitlopen. Wij raden aan om ‘s avonds geen activiteiten meer te plannen aangezien dit een superintensief programma is!

Inbegrepen

 • Koffie, thee, water
 • Koud lunchbuffet
 • Certificaat van deelname
 • Cursusmateriaal, slides & handouts
 • Q&A doorheen de opleiding
 • Een jaar toegang tot het beeldmateriaal waar je alles opnieuw kan bekijken
 • Een jaar toegang tot de wetenschappelijke info die bij de opleiding hoort.
 • Toegang tot het materiaal krijg je via je account op www.felinova.be

Locatie & Overnachten

 • De opleiding gaat door in ons prachtig cursushuis aan het Waesmeer in Temse. Het adres is Loodsdreef 27, 9140 Temse.
 • Er is voldoende parking beschikbaar aan onze cursusruimte.

€ 1.740 excl. BTW (of € 290 per dag excl. BTW)

Tot 13 november 2019 kan je 40% van dit bedrag met KMOP betalen.

*De plaatsen zijn beperkt dus gelieve niet te lang wachten als je er zeker bij wil zijn.

Facturatie

 • Lesgeld (€ 290 excl. BTW per dag) (Tot 13 november 2019 is dit betaalbaar met KMO-portefeuille (40% subsidie Vlaamse Overheid)
 • Je ontvangt de factuur en praktische gegevens nadat je je hebt ingeschreven. Zorg ervoor dat je de vervaldag van je factuur zeker respecteert, zodat wij ons kunnen focussen op het organiseren van de opleiding, i.p.v. debiteurenbeheer :).
 • Het BTW bedrag wordt rechtstreeks naar ons doorgestort (tegen vervaldag), het overige bedrag kan je aanvragen bij KMOP (tegen vervaldag van de factuur). Dit staat ook allemaal op de factuur vermeld.
 • Heb je hier nu of tijdens het proces vragen over? Bel ons dan even op +32 486 17 80 98.

Meld je nu aan voor onze editie januari 2020

Heb je vragen of wil je graag afspreken om alles te overlopen?

Bel ons dan geheel vrijblijvend op +32 (0)486 17 80 98 of mail naar academie@felinova.be!