Kattenmatrix

Hét lesprogramma voor kattenliefhebbers die hun kat

door en door willen begrijpen en begeleiden

naar een supergelukkige kat!

2-daagse op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2019
Hotel Van der Valk Beveren
Ja, schrijf je nu in!

Welkom, je wil bijleren en daarvoor ben je op de juiste plek

Je hebt thuis één of meerdere pareltjes van huistijgers rondlopen en je wil maar één ding: hen SUPERgelukkig zien. Deze opleiding is voor jou. Na 10 jaar als gedragstherapeut op de baan te gaan, heb ik ontzettend veel liefhebbende eigenaars geholpen met praktische tips en advies, die gemakkelijk, goedkoop en vooral onmiddellijk inzetbaar waren. Voor deze opleidingenreeks heb ik de ‘Kattenmatrix’ ontwikkeld. Een nieuwe, visuele en gestructureerde manier om je alles omtrent je kat in kaart te brengen en op die manier een plan op te stellen om je katjes nog gelukkiger te maken.

Klaar om te transformeren tot de beste katteneigenaar die jouw kat zich maar kon wensen? Hier gaan we!

De Kattenmatrix is voor jou geschikt als:

 • Je ontzettend gepassioneerd bent en alles over katten wil weten.
 • Je net een katje geadopteerd hebt, het van plan bent of al jaren katten hebt, we weten uit ervaring dat IEDEREEN verstelt staat van wat hij of zij zal leren over de kat.
 • Je wil beschikken over de juiste informatie inzake beslissingen die je neemt omtrent je katten zoals bijvoorbeeld hen benaderen, aandacht geven, buiten laten, straffen of niet, ongewenst gedrag veranderen, troosten of net niet troosten, enz.
 • Je voelt dat je je katten niet altijd 100% begrijpt. Soms vertonen ze gedrag of doen ze iets dat je niet kan plaatsen en je vraagt je af wat ze nu eigenlijk bedoelt.
 • Je kat vertoont ongewenst gedrag en je weet niet hoe je moet reageren of wat je moet doen om het te veranderen.
 • Je krijgt veel vragen van vrienden en kennissen die weten dat je zot bent van katten over het gedrag van hun kat en je wil ze graag verderhelpen maar je voelt dat je huidige kennis niet volledig is.
 • Je wil graag een verschil maken voor maken en meewerken aan een mentaliteitsverandering die begint bij het vergaren van wetenschappelijk onderbouwde kennis.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

Kattengedrag

Ethologie betekent de wetenschap van het gedrag. We bekijken verschillende onderdelen van gedrag, zowel vanuit lichaamstaal als gedragingen zoals jacht, sociaal gedrag, territoriaal gedrag en communicatie. We koppelen dit onmiddellijk met wat zij nodig heeft in huis om dit gedrag tegemoet te komen, want alles wat je kat doet, heeft een bepaalde reden. Door haar stimuleren om natuurlijk gedrag te vertonen, geef je haar de kans om écht gelukkig te zijn.

Management & training van je kat

We bespreken veelgestelde situaties zoals je kat buitenlaten, meerdere katten in huis, introducties, verrijking, ongewenst gedrag ombuigen, affectie tonen en jullie relatie te versterken, het inrichten van de omgeving en ik leer je de basistechnieken om hen te leren binnenkomen, de transportmand leuker te vinden, zich te laten kammen, te komen wanneer je haar naam noemt, enz.

Ongewenste gedragingen en stress bij de kat

We bespreken de meest voorkomende ongewenste gedragingen zoals sproeien, plassen, agressie, angst en ongehoorzaamheid. Hoe herken je stress en hoe ga je ermee om. Zo leer je deze gedragingen, emoties en motivaties te herkennen, begrijpen, interpreteren en hoe je er best mee omgaat om ze te vermijden en veranderen.

Kattenmatrix

Met alle info die we vergaard hebben, gaan we nu aan de slag met onze eigen Kattenmatrix. Tof om alle info te horen, maar nu ga je zelf werken aan een plan om thuis toe te passen om JOUW katten gelukkig te maken. Hoe ziet jouw situatie eruit, wat wil je graag bereiken en wat ga je ondernemen om dat te behalen. We gaan stap voor stap door het model en je gaat met een kant-en-klaar plan naar huis waar je onmiddellijk mee aan de slag kan gaan. Klinkt dat niet geweldig 🙂

Deze indeling is onder voorbehoud, topics kunnen gewisseld worden en door elkaar lopen of op een andere dag aan bod komen. Opleidingen zijn niet statisch maar levendig 🙂

Wat een fantastische les, zoveel interessante info over hoe we onze katjes nog gelukkiger kunnen maken simpelweg door verrijking van eten, drinken, slapen, spelen… Fantastische les van een “Fantastische Madame”!!! Bedankt Anneleen!

Sylvie Aelvoet

Kattencoiffeuse, MEOWdeluxe

Anneleen is echt een super lesgeefster! Heel veel bijgeleerd! Ik ga zeker nog vele opleidingen meedoen!

Annelien Scheers

Kattenwebshop & Fokker, Scratch & Purr

De 5-daagse opleiding bij Felinova waren 5 ontzettend leerrijke en leuke dagen! Zoveel bijgeleerd op 1 week tijd, echt geweldig. Een absolute aanrader voor iedereen die katten heeft of/en met katten werkt.

Kelly Roofthooft

Dierenartsassistente, DAP De Maalderij

Supergoeie opleidingen en consults! Een aanrader! Ik vrees dat ik ze echter nu allemaal gevolgd heb, dus gelieve een paar nieuwe cursussen uit uw hoed te toveren, anders zal ik genoodzaakt zijn om er een paar te “bissen”, zoniet krijg ik nog afkickverschijnselen

Sabine Heytens

Opvanggezin, Kattenopvang Waasland

Wie geeft deze Kattenmatrix opleiding?

Anneleen Bru is gedragstherapeut voor katten sinds 2008 en studeerde af als Master in Companion Animal Behaviour Counselling aan de Universiteit van Southampton (UK). Ze is auteur van ‘I love Happy Cats’ dat inmiddels meer dan 15.000 keer over de toonbank ging en in de herfst van 2019 in alle Engelstalige landen ter wereld gepubliceerd wordt. Anneleen is de bezieler van het Felinova Cat Coach diploma en organiseerde 6 jaar op rij het Poes Café, een kattencongres voor liefhebbers en professionals.

Anneleen haar dagelijkse missie is de relatie tussen eigenaar en kat optimaliseren, door middel van het delen van ervaring en wetenschappelijk onderbouwde inzichten en wil zich in de toekomst meer richten op het coachen en inspireren van liefhebbers om de katten in hun leven anders te bekijken en gelukkiger te maken. Daarnaast wil ze professionals in de boomende kattensector om op een verantwoorde en professionele manier zich te profileren, het juiste advies te verlenen en het juiste cliënteel op te bouwen. Op die manier werkt ze aan gelukkige katten op grote schaal.

“De Kattenmatrix wordt mijn levenswerk”

Anneleen Bru (MSc in Companion Animal Behaviour Counselling), gepassioneerd om katten op alle mogelijke gebieden gelukkiger te maken

Praktische informatie over de Kattenmatrix Pro

Want goede afspraken maken goede vrienden 🙂

Over de opleiding

 • Exclusief voor gepassioneerde liefhebbers die hun kat willen doorgronden.
 • 2 dagen op 23 en 24 maart 2019
 • Voertaal: Nederlands
 • Telkens van 10u-18u. Let op, dit kan uitlopen. Wij raden aan om ‘s avonds geen activiteiten meer te plannen aangezien dit een superintensief programma is!

Inbegrepen

 • Koffie, thee, water
 • Vegetarisch lunchbuffet
 • Certificaat van deelname
 • Cursusmateriaal, slides & handouts
 • Q&A doorheen de opleiding
 • Een jaar toegang tot het beeldmateriaal waar je alles opnieuw kan bekijken
 • Een jaar toegang tot de wetenschappelijke info die bij de opleiding hoort.
 • Toegang tot het materiaal krijg je via de community op www.happycats.be.

Locatie & Overnachten

 • De opleiding gaat door in het prachtige Van der Valk Hotel Beveren.
 • Gebruik de kortingscode ‘Felinova’ om je kamer bij Hotel Van der Valk tegen een voordelige prijs te boeken.
 • Er is voldoende parking beschikbaar aan het hotel

Weekendprijs = € 290 incl. BTW

= € 145 incl. BTW per dag

*Let op: deze opleiding wordt éénmalig gegeven! De plaatsen zijn beperkt dus gelieve niet te lang wachten als je er zeker bij wil zijn.

Facturatie

 • Het lesgeld is inclusief BTW, studiemateriaal, lunchbuffet en certificaat.
 • Je ontvangt de factuur en praktische gegevens nadat je je hebt ingeschreven (+/- 2 weken). Zorg ervoor dat je de vervaldag van je factuur zeker respecteert, zodat wij ons kunnen focussen op het organiseren van de opleiding, i.p.v. debiteurenbeheer :).
 • Heb je hier nu of tijdens het proces vragen over? Bel ons dan even op +32 486 17 80 98.

Annuleren? 🙁

 • Gelieve enkel in te schrijven als je helemaal zeker bent dat je erbij kan zijn.
 • Annuleren kan kosteloos wanneer je nog geen factuur gekregen hebt of tot 21 dagen voor aanvang van de opleiding.
 • 15% annulatiekosten : bij annulatie tot 21 dagen tot 10 dagen voor de eerste dag van de opleiding.
 • 50% annulatiekosten: bij annulatie van 10 dagen tot 3 dagen voor de start van de opleiding.
 • 100% annulatiekosten: bij annulatie van de opleiding vanaf 3 dagen voor de start van de opleiding. Indien je niet aanwezig bent op de opleiding, blijft jouw factuur geldig.
 • Indien je zelf verhindert bent om te komen, kan je iemand anders in je plaats laten komen mits waarschuwing per email (academie@felinova.be).

Heb je vragen of wil je graag nog meer informatie?

Bel ons dan geheel vrijblijvend op +32 (0)486 17 80 98 of mail naar academie@felinova.be!