Felinova Academie

Samen met onze Felinova Cat Coaches duik je in het gedrag van de kat om haar nog gelukkiger te maken! Onze lezingen zijn informatief, toegankelijk, pragmatisch en vooral superleuk!

Felinova Academie

Sinds 2011 willen wij in de Felinova Academie zoveel mogelijk kattenliefhebbers informeren over de kat, haar gedrag, communicatie, wat ze nodig heeft en hoe jij het beste voor haar kan zorgen.

We willen jou als eigenaar inspireren om het NOG beter te maken voor je katten. Zelfs eigenaars die al heel hun leven katten hebben of zij die ervan overtuigd zijn dat het niet meer beter gaan, gaan toch nog steeds geïnspireerd naar huis. Dat is het resultaat van de combinatie tussen wetenschap & praktijk!

Hieronder vind je onze agenda, inhoud van de lesdagen, ons team & veelgestelde vragen. We kijken ernaar uit je te verwelkomen 😉

OVERZICHT OPLEIDINGEN NAJAAR 2019

De gezonde kat – Zaterdag 28 september 2019
Verrijking voor katten – Zaterdag 12 oktober 2019
Kattengedrag – Zondag 3 november 2019
Seniorkatten (2d) – Zaterdag 9 + Zondag 10 november 2019
Socialisatie van kittens – Zaterdag 16 november 2019
Stress bij katten – Zondag 17 november 2019
Hond & Kat – Zaterdag 23 november 2019

Veelgestelde vragen over onze opleidingen

Waar gaan de opleidingen door?

De opleiding gaat door in ons prachtige cursushuis in Temse aan het Waesmeer. Het adres is Loodsdreef 27 , 9140 Temse . Onze locatie beschikt over gratis parking aan de overkant van het huis, rij er niet voorbij want er staat een haag.

Als je per ongeluk aan slagbomen of paaltjes staat, dan heeft de GPS je verkeerd gestuurd, namelijk de andere kant van het meer. Met een app zoals Waze zit je echter altijd goed. Ons cursushuis ligt op een voormalig recreatiedomein dat je oprijdt dus je moet door enkele kleine straatjes, dan zit je goed!

Wat kost een opleiding?

Onze dagen verlopen van 14u tot 18u en het lesgeld bedraagt € 95 incl. btw per persoon. Dit is inclusief koffie, thee, water en versnaperingen.

Is de leslocatie bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ons cursushuis is bereikbaar met het openbaar vervoer, mits een wandeling van 15 minuten om van de hoofdbaan aan de Noase te geraken. Je kan de bus nemen tot aan de halte ‘Huis ten Halven’, de lijnen 93 (Sint-Niklaas Station – Antwerpen LO) en 99/99S (Hamme – Antwerpen LO) komen daar voorbij. Als je met de trein wil komen, kan je dus best tot in Sint-Niklaas rijden en daar buslijn 93 richting Antwerpen LO nemen. Je kan ook tot aan het station van Temse komen en dan tot aan de Noase fietsen, dat is een 4-tal km.

Hoe kan ik me inschrijven?

Als liefhebber kan je je inschrijven door de lesdag in onze webshop aan te kopen en af te rekenen. Dan is je plaatsje gereserveerd. Je vindt de lesdagen als product zowel op de pagina voor liefhebbers, als op de pagina over de Felinova Academie alsook in de Shop

Kan ik mijn inschrijving nog annuleren?

Dat kan. Hiervoor gelden onze algemene standaardvoorwaarden. Deze vind je hier.

Overzicht van onze opleidingen

De gezonde kat

Datum: Zat 28 sept 2019
Uur: 14u tot 18u
Lesgever: Dominique De Schutter
Lesgeld: € 95 incl. btw

Hoe hou jij je katjes het langste gezond? We duiken helemaal in het gezond houden van onze kat en het ondersteunen van katten die al ziek zijn. Hoe herken je pijn bij je kat en hoe herken je het snelste de meest voorkomende aandoeningen en nog zoveel meer!

Verrijking voor katten

Datum: Zat 12 okt 2019
Uur: 14u tot 18u
Lesgever: Julie Houtmeyers
Lesgeld: € 95 incl. btw

Natuurlijk gedrag uitlokken bij je kat is geen luxe maar een must. We kijken naar alle verschillende vormen van verrijking voor katten, hoe ze inspelen op de noden van de kat en hoe je dit op een leuke en goedkope manier kan implementeren in huis.

Kattengedrag

Datum: Zon 3 nov 2019
Uur: 14u tot 18u
Lesgever: Eva Van Ginneken
Lesgeld: € 95 incl. btw

We duiken in het gedrag en de lichaamstaal van de kat. We leren zowel lichaamsdelen aflezen alsook gedragingen te interpreteren. Hoe communiceert ze met haar omgeving en hoe kunnen wij beter communiceren met haar. Inzichten in kattengedrag verbeteren dagelijks de relatie met je kat.

Seniorkatten

Datum: Zat 9 & Zon 10 nov 2019
Uur: 14u tot 18u
Lesgevers: Julie Houtmeyers & Sylvie Aelvoet
Lesgeld: € 175 incl. btw

We bekijken de uitdagingen die de seniorkat dag in dag uit tegenkomt en hoe we dit optimaal kunnen ondersteunen voor een fijne en gelukkige oude dag voor onze katjes. Op dag 1 focussen we ons op de medische en fysieke uitdagingen, op dag 2 kijken we naar gelukkige oudere katjes, omgevingsoptimalisatie & verrijking voor de oudere kat.

Socialisatie van kittens

Datum: Zat 16 nov 2019
Uur: 14u tot 18u
Lesgever: Julie Houtmeyers
Lesgeld: € 95 incl. btw

De socialisatieperiode van kittens tussen 2 en 16 weken bepalen grotendeels hoe zij later in hun leventje zich voelen tov de buitenwereld. We kijken op deze lesdag naar wat socialisatie exact betekent voor de kat en hoe we deze tijdens de kittenperiode kunnen optimaliseren om onze katten emotioneel sterk te laten uitgroeien.

Stress bij katten

Datum: Zon 17 nov 2019
Uur: 14u tot 18u
Lesgever: Daniëlla De Coster
Lesgeld: € 95 incl. btw

We duiken in de spannende wereld van acute & chronische stress bij katten, wat een belangrijke oorzaak van ongewenst gedrag is bij katten. Welke fysieke, emotionele en gedragsmatige veranderingen vinden er plaats en hoe kunnen we aan preventie, management & modificatie van stress doen bij katten.

Hond & Kat

Datum: Zat 23 nov 2019
Uur: 14u tot 18u
Lesgever: Daniëlla De Coster
Lesgeld: € 95 incl. btw

Honden en katten samen houden is een uitdaging maar niet onmogelijk. We bekijken de belangrijke noden van zowel hond als kat en hoe we dit samen kunnen integreren en ervoor zorgen dat beide partijen gelukkig zijn en alles hebben wat ze nodig hebben. Introductie, integratie, training & harmonie zijn hier de focus!

Reserveer hier je plekje!

Ontmoet onze geweldige lesgevers!

Ons team bestaat uit 8 gepassioneerde cat coaches die de deelnemers van onze academie inspireren om hun kat beter te begrijpen en hun aanpak te optimaliseren. Onze coaches zijn kattenprofessionals die zich dag in, dag uit inzetten om eigenaars met katten te helpen.

Sylvie Aelvoet

Felinova Cat Coach & Zaakvoerder bij MEOWdeluxe

Topics:

 • Seniorkatjes

Daniëlla De Coster

Felinova Cat Coach

Topics:

 • Stress bij katten

Sofie De Regel

Felinova Cat Coach

Topics:

 • Katten & Kinderen

Dominique De Schutter

Felinova Cat Coach & Dierenarts

Topics:

 • De gezonde kat
 • Voeding voor katten dag 1

Greet Diels

Felinova Cat Coach, Dierenarts & Gedragstherapeut

Topics:

 • Omgaan met bange katten
 • Hond & Kat

Julie Houtmeyers

Felinova Cat Coach & Dierenarts

Topics:

 • Verrijking voor katten
 • Socialisatie van kittens
 • Seniorkatten

Febe Macharis

Felinova Cat Coach & Kattentrimmer

Topics:

 • Vachtverzorging

Eva Van Ginneken

Felinova Cat Coach

Topics:

 • Kattengedrag
 • Voeding voor katten Dag 2