Eerste hulp bij Onzindelijkheid & Sproeien bij katten

Je hoeft dit niet alleen op te lossen...

Waarom plast of elimineert een kat buiten de bak? Waarom sproeit een kat? Wat kan je eraan doen? 


Er zijn heel wat verschillende oorzaken, redenen, mogelijke oplossingen en manieren om hier mee om te gaan. 


Op deze pagina probeer ik je zo goed mogelijk te helpen om onzindelijkheid, ongewenst plassen, ongewenst elimineren (kaka buiten de bak) en sproeien beter te begrijpen en oplossingen aan te reiken.


Veel succes, lieverd, je staat er niet alleen voor!


Anneleen ♡

Stap 1 - Bekijk hier de gratis hulpsessie

In deze gratis hulpsessie geef ik alle redenen en oorzaken voor onzindelijkheid, sproeien en ongewenst eliminatie.

Stap 2 - Schrijf je in voor de Happy Cats online opleiding over onzindelijkheid (4u)

Deze opleiding gaat dieper in op de oplossingen voor onzindelijkheid & sproeien. Zo kan je thuis direct starten met de aangereikte oplossingen. De opleiding kan je bekijken via de Felinova app (mobiel of via je computer) en bestaat uit een sessie over ongewenst plassen (120 min) en over sproeien (90 min).
€ 49,-

Onzindelijkheid bij katten: Plassen, sproeien en eliminatie

Onzindelijkheid is niet leuk en kan zwaar wegen op een gezin. Wanneer een kat buiten de bak urineert of sproeit, heeft dit zo goed als altijd een zeer goede reden. In deze opleiding leer je alles over het gedrag en hoe je dit kan aanpakken


  • Verschillende oorzaken en redenen voor dit gedrag
  • Wat is het verschil tussen ongewenst plassen, ongewenste eliminatie en sproeien
  • Praktische aanpak voor elk van deze ongewenste gedragingen


Stap 3 - Duik in het Happy Cats Revolutieboek voor een totaalaanpak

Dit boek bestaat uit drie hoofdstukken: eentje over alle redenen en oorzaken van ongewenst gedrag, eentje over een generiek therapieplan dat je kan toepassen (zeker dus bij onzindelijkheid) en een derde hoofdstuk dat dieper ingaat op gedragsproblemen, waaronder onzindelijkheid en sproeien. Pas het therapieplan tot op de letter toe en je zal zien dat onzindelijkheid snel onder controle kan geraken!
€ 29,99,-

HAPPY CATS REVOLUTIE

Dit boek onthult alle geheimen om het gedrag van de kat te begrijpen én te veranderen via training, management en gedragsmodificatie, en is bestemd voor de gevorderde katteneigenaar en -professional.


Anneleen verzamelt in dit boek al haar kennis als gedragstherapeut in een uniek model, de Kattenmatrix®, een 50-stappenplan dat ze ontwikkelde om het gedrag van de kat (opnieuw) in balans te brengen.


Aan de hand van de Kattenmatrix® kan elk ongewenst gedrag bij de kat aangepakt worden op een gestructureerde manier, gebaseerd op wetenschappelijke info en tien jaar ervaring.


Het boek bevat een duidelijk overzicht van de meest voorkomende gedragsproblemen bij katten en hoe deze te verhelpen.

Stap 4 - Zoek professionele hulp voor jullie situatie

Heb je alles toegepast en lukt het nog niet? Dan is het tijd om een gedragsprofessional in te schakelen voor kwalitatieve begeleiding en ondersteuning. Hiervoor kan je terecht bij onze beroepsvereniging 'Vereniging voor Diergedragsprofessionals'.

VERENIGING VOOR DIERGEDRAGSPROFESSIONALS

Laat je begeleiden voor een permanent en positief resultaat


Niet alle gedragsproblemen zijn op te lossen zonder de professionele begeleiding van een kattenprofessional. Werd een medisch probleem uitgesloten en heb je de basis in orde gemaakt voor je kat, maar het probleem blijft zich voordoen? Maak dan een afspraak met een collega gedragsprofessional.


De Vereniging van Diergedragsprofessionals verenigt gedragstherapeuten, gedragsdierenartsen en gedragscoaches waar je terecht kan voor gedragsadvies en gedragsconsultaties. 


Neem een kijkje op de site voor meer info en voor collega's in de buurt die je kunnen helpen met het gedragsprobleem van jouw kat.