Twee katten introduceren aan elkaar

Waarom mag je twee katten nooit zomaar bij elkaar zetten?

Katten zijn van nature elkaars vijand en zij gaan een vreemde kat automatisch als bedreigend ervaren.


Wij willen echter dat onze katten levenslang goed overeenkomen in ons gezin, dus daarom zet je katten nooit zomaar bij elkaar maar zorg je voor een geleidelijke introductie aan de hand van een positieve associatietraining die gemiddeld een tot vier weken kan duren.


Even op je tanden bijten dus om je katten de beste kans te geven om in dezelfde sociale groep terecht te komen. Katten hebben nu eenmaal geen uitgebreid repertoire van sociale signalen om conflicten op te lossen dus moeten we hier enorm rekening mee houden als we vrede willen tussen onze katten: hen de kans geven om elkaar leuk te vinden door training


Veel succes, lieverd, je staat er niet alleen voor!


Anneleen ♡

Stap 1 - Download gratis je e-boek 'Hoe introduceer je twee katten aan elkaar?'

Zet nooit zomaar twee katten bij elkaar maar volg het wetenschappelijk onderbouwde stappenplan zodat je katjes de beste kans maken om levenslang dikke vriendjes te worden!

Ga aan de slag!

Stap 2 - Lees de Happy Cats Handleiding

Dit is echt een heel goede start voor jou en je katjes. In de Handleiding krijg je de opstart en introductie van Happy Cats, waaronder ook jouw hoofdstuk over het introduceren van twee katten. Inmiddels werden er meer dan 30.000 exemplaren verkocht in 14 landen.


Stap 3 - Bekijk hier de gratis hulpsessie

In deze gratis hulpsessie leg ik je uit hoe je best twee katten aan elkaar kan introduceren. Eerst geef ik een introductie over ongewenst gedrag omdat die stappen ook allemaal belangrijk zijn ter voorbereiding van een (her-)introductie.

Stap 4 - Word lid van de Happy Cats Community 

Hier kan je terecht doorheen het proces als je nog vragen of twijfels hebt. Let op, deze community dient om je te helpen, niet om je op te starten, dat kan je doen aan de hand van de uitleg die je hier ontvangen hebt.

Stap 5 - Heb je nood aan een herintroductie?

Heb je je katten al bij elkaar gezet en ze maken ruzie met elkaar? Scheid hen dan onmiddellijk van elkaar en schakel zo snel mogelijk een gedragstherapeut in je buurt in voor dringende interventie. Hiervoor kan je terecht bij onze beroepsvereniging 'Vereniging voor Diergedragsprofessionals'.

VERENIGING VOOR DIERGEDRAGSPROFESSIONALS

Laat je begeleiden voor een permanent en positief resultaat


Niet alle gedragsproblemen zijn op te lossen zonder de professionele begeleiding van een kattenprofessional. Werd een medisch probleem uitgesloten en heb je de basis in orde gemaakt voor je kat, maar het probleem blijft zich voordoen? Maak dan een afspraak met een collega gedragsprofessional.


De Vereniging van Diergedragsprofessionals verenigt gedragstherapeuten, gedragsdierenartsen en gedragscoaches waar je terecht kan voor gedragsadvies en gedragsconsultaties. 


Neem een kijkje op de site voor meer info en voor collega's in de buurt die je kunnen helpen met het gedragsprobleem van jouw kat.

Happy Cats Mews

Meld je aan voor leuke kattenweetjes!