Happy Cats Handleiding

Anneleen Bru van Felinova neemt je mee op een heerlijke pragmatische, maar nuchtere reis doorheen de intieme wereld van de huiskat in onze woonkamer, met al zijn natuurlijke instincten en mysterieuze gedragingen.

Dit boek biedt inzichten in gedragingen en eveneens vaak voorkomende misverstanden, en staat vol tips en tricks om van je geliefde huisdier een gelukkige kat te maken.

Happy Cats Handleiding

Anneleen Bru van Felinova neemt je mee op een heerlijke pragmatische, maar nuchtere reis doorheen de intieme wereld van de huiskat in onze woonkamer, met al zijn natuurlijke instincten en mysterieuze gedragingen.

Dit boek biedt inzichten in gedragingen en eveneens vaak voorkomende misverstanden, en staat vol tips en tricks om van je geliefde huisdier een gelukkige kat te maken.

+30.000 

exemplaren verkocht

14

landen

13 weken

in de TOP 10 van Standaard Boekhandel

Dé Handleiding voor een gelukkige kat

Al duizenden jaren zijn mensen in de ban van het mysterieuze, eigenwijze en geweldige karakter van de kat. Jij ook? Wel, dit boek verandert alles wat je ooit dacht te weten over je kat. Als katteneigenaar zal je het verslinden en nooit meer hetzelfde naar je kat kijken.

Anneleen Bru (°1985) studeerde af als MSc in Animal Behaviour (Universiteit van Southampton, UK), specialiseerde zich jarenlang in huiskatten en bundelde nu eindelijk al haar ‘gouden’ tips voor een gelukkige kat in een heerlijk nuchter en praktisch boek.

Ze neemt je mee op een heerlijke pragmatische, maar nuchtere reis doorheen de intieme wereld van de huiskat in onze woonkamer, met al zijn natuurlijke instincten en mysterieuze gedragingen.

Het boek is een fijn helder samenspel van grondige en wetenschappelijk onderbouwde uitleg over kattengedrag, foto’s, illustraties en quotes. De relatie met je kat zal nooit meer hetzelfde zijn. Geniet ervan!

 

  • Nieuwe, herziene & uitgebreide editie
  • Geschreven door Anneleen Bru
  • Hardcover met goudfolie
  • 256 pagina’s
  • 17cm x 24 cm
  • ISBN 9789402706345
  • Gepubliceerd op 13 oktober 2020
  • Uitgegeven door Harper Collins Uitgeverij


13 weken Top 10 van Standaard Boekhandel

Van 23 december 2017 tot 9 maart 2018 staat het boek 13 weken in de Top 10 van Standaard Boekhandel.

Een ongezien verhaal voor een boek in eigen beheer door een jonge Vlaamse auteur.

Tussen 1 december en midden januari gaan er meer dan 5.500 boeken over de toonbank van Standaard Boekhandel. Waarom? Het geeft aandacht aan onverlichte kennis over de kat en is simpel en helder geschreven voor het grotere publiek.Wat zeggen lezers over de Handleiding?

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Duidelijk en overzichtelijk
Dit boek zou iedere kattenliefhebber in zijn boekenkast moeten staan hebben. Alles is op een duidelijke en overzichtelijke manier uitgelegd van hoe je je katjes gelukkiger kan maken.
Tania Matteus
Een echte aanrader
Een boek dat elke katteneigenaar zou moeten lezen. Dit boek heeft niet alleen mijn leven maar ook het leven van mijn katje veranderd! Ik zag na het toepassen van de tips mijn katje openbloeien. Ik begreep ook veel meer het gedrag van mijn kat. Dit boek is een echte aanrader als je katten hebt of een katje wil adopteren!
Sarah Dhoy
Iedereen zou dit moeten lezen!
Ik weet nog goed, toen we Noedel een maand hadden en van Sarah (kattenhotel Lummen) de magische woorden hoorden “gij kent precies nog niet zo veel van katten, ik raad u de handleiding van Anneleen Bru aan”. En OMG wat ben ik blij dat ze me deze raad heeft gegeven! Ik dacht net als zovelen dat een kat maar een kat was en wat rondliep thuis en haar ding deed en niet veel nodig heeft van ons, maar wat heb ik me daarin vergist. Er is zoooooo veel dat wij kunnen doen om onze kleine tijger te ondersteunen en haar leven voorspelbaarder en rijker te maken. Een boek dat iedereen die een kat heeft, zou MOETEN lezen! Dank u wel Anneleen om mijn ogen te openen.
Daphne Houben
Mijn kattenbijbel!
Ik beschouw het boek nu al als mijn kattenbijbel! Leest gemakkelijk omwille van de prachtige druk, de leuke quotes met fantastische foto’s, de zalige tekeningen en natuurlijk de inhoud die ons als kattenslaafjes alleen nog maar beter leert omgaan met onze pluizebollen. Ook al heb ik meer dan 20j katten en ben ik vrijwilligster in een kattenasiel, ik heb zeker een aantal tips en tricks gelezen die ik ga toepassen. Die extra kattenbak, de speeltjes met valeriaan en iets meer krabgelegenheden. We worden er alleen maar meer zen van! Bedankt Anneleen! Ook van ons Juulke en Bolleke
Cathy Craeghs

Over de auteur

Anneleen Bru is gedragstherapeut voor katten (Afgestudeerd Universiteit van Southampton, UK) en specialiseert zich in het gelukkig maken van katten.

 

Anneleen startte in 2008 met haar bedrijf Felinova om eigenaars te helpen met het ongewenst gedrag van hun kat. Ze was voorzitter voor de Vereniging van Diergedragstherapeuten van 2017 tot 2021 en is certified member van de IAABC (International Association for Animal Behaviour Consultants, USA). 


Naast opleidingen voor particulieren en professionals, organiseerde ze jarenlang Poes Café, een kattencongres met internationele sprekers over kattenwelzijn en organiseerde ze het Felinova Cat Coach-diploma, een multi-disciplinaire opleiding voor kattenprofessionals.


Na 10 jaar op de baan wilde Anneleen op grotere schaal op een toegankelijke manier eigenaars helpen. Waarom? Omdat het meeste ongewenste gedrag bij katten geen echt gedragsprobleem is, maar eerder een nood die de kat heeft vanuit haar achtergrond, socialisatie of voorkeuren. Sinds 2017 richt ze zich voornamelijk op het schrijven van boeken over kattengedrag en het ontwikkelen van online opleidingen om op een laagdrempelige en praktische manier eigenaars te helpen hun kat gelukkiger te maken.