Wees kritisch als het over je dieren gaat!

 

Bij deze wil ik graag een oproep doen aan iedereen.

Een oproep om kritisch na te denken over alle info die je te horen krijgt als je op zoek bent naar hulp voor je dier.

Geloof niet zomaar alles wat op het internet staat of ‘van horen zeggen’. Stel alles in vraag en weet dat wat voor één situatie gewerkt heeft, daarom niet altijd voor jouw situatie de beste oplossing is.

Stel vragen, vraag naar bronnen: ‘Van waar en van wie heeft u die informatie’. Is die bron: 1. Bekend? 2. Geschoold? 3. Ervaren? 4. Te verifiëren?

Raadpleeg meerdere bronnen en volg je intuïtie. Zou ik mezelf of mijn kind of partner dit ook durven aandoen?

Ik daag zelfs cursisten uit om mij in twijfel te trekken en in discussie te gaan want niemand heeft de absolute waarheid in pacht. Het is niet omdat het geschreven staat of gepreekt wordt dat het waar is voor jouw kat.

Weet dat een dier dat angst of schrik voelt, niets nieuws kan leren.

Alle info die je leest die een techniek inhoudt waarbij een dier in een positie wordt geplaatst waarbij hij niet vrijwillig kan wegwandelen, gaat geen positief effect creëren bij je dier.

Want zo krijg je katten die in benches worden gestopt, met hun snoet in urine worden geduwd, natgespoten worden en op de zotste manieren ‘gestraft worden om het af te leren’.

Jij en jij alleen kan je dier beschermen tegen al die ondoordachte, ongegronde en onbewezen informatie die rondzwerft op het internet.

Denk na, denk in hemelsnaam goed na.

 
Anneleen