Felinova Academie

Het welzijn van de kat verbeteren door grondige & wetenschappelijk onderbouwde kennis!

Felinova Lesgevers

Anneleen Bru

Anneleen Bru

Felinova Animal Behaviour Consulting

Anneleen Bru is afgestudeerd als Companion Animal Behaviour Counsellor aan de Universiteit van Southampton (UK). Sinds 2008 is zij de enige (non-vet) gedragstherapeute gespecialiseerd in katten in België die gekwalificeerd is op universitair niveau.

Ze is de enigste therapeut voor katten die aangesloten is bij het internationaal befaamde International Assocation of Animal Behaviour Consultants (USA) en eveneens provisional member bij de Association of Pet Behaviour Counsellors (UK) en streeft hun kwaliteitsniveau na.

Preventie van gedragsproblemen draagt ze hoog in het vaandel en het geven van opleidingen over kattengedrag zijn reeds zeer succesvol gebleken in het overbrengen van wetenschappelijke en praktische informatie over het gedrag van onze katten.

Dr. Inge Bruggeman

Dr. Inge Bruggeman

Dierenarts bij Sine Cura, Kieldrecht

Inge was reeds van kindsbeen af geïnteresseerd in dieren en meer bepaald in de verzorging ervan. Het lag dan ook voor de hand dat ze diergeneeskunde ging studeren. In 1995 studeerde ze af aan de universiteit van Gent en ze opende in 1996 een praktijk in Kieldrecht.

Inge volgt wekelijks bijscholingen om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van de diergeneeskunde. Vooral chirurgie, oogheelkunde en echografie genieten haar voorkeur.

www.sine-cura.be

Sedrick Vangronsveld

Sedrick Vangronsveld

Hondengedragstherapeut

Sedrick is gedragstherapeut voor honden en heeft zijn bachelor in de agro- en biotechnologie behaalt met specialisatie toegepaste dierkunde en dierenartsassistentie. Tijdens zijn studies heeft hij onder andere 3 maanden stage gedaan in Zuid-Afrika waar 1 van zijn opdrachten was om een dwergnijlpaard te trainen. Zijn thesis ging over voedselverrijking en territoriumbepaling bij een groep kapucijnaapjes in de Olmense Zoo. Tijdens deze studies is er meer en meer interesse gegroeid voor gedrag bij dieren.

Hij heeft na zijn bachelor Dierenzorg & Toegepaste Dierkunde de postgraduaat ‘Toegepast Diergedrag’ aan de KAHO Sint-Niklaas afgewerkt.

Gecombineerd met zijn carrière als dierenartsassistent, startte hij in 2011 met zijn eigen praktijk om honden op een positieve manier te behandelen voor gedragsproblemen. Zijn bedrijf is gebouwd op 2 pijlers: het behandelen van probleemgedrag bij honden en preventie ervan door educatie. Dit laatste doet hij door mensen te informeren op zijn blog en lezingen en workshops te geven.

Daarnaast zit hij niet stil en verzorgt hij ook een webshop met honden- en kattenproducten en biedt hij een unieke vorm van hondenoppas aan: kwispelvakanties!

www.sedrickvangronsveld.be

 

Svetlana Broussova

Svetlana Broussova

Oprichter Cat Grooming School, London (UK)

Svetlana Broussova is dierenartsassistent met jarenlange ervaring in het trimmen van katten.

In 2006 besloot ze de Cat Grooming School op te zetten in London om toekomstige professionals op te leiden hoe ze op een vriendelijke manier katten kunnen trimmen. Svetlana wordt wereldwijd gevraagd voor haar expertise.

Inmiddels heeft ze ontelbaar veel cursisten een stevige start gegeven als kattentrimmer, en komt ze in België hetzelfde doen voor Felinova!

catgroomingschool.co.uk

Féline Snoeck

Féline Snoeck

Dierenarts, PhD Student Universiteit Gent

Dierenarts Féline Snoeck is gepassioneerd door voortplanting en verloskunde bij katten en schreef over dit onderwerp maar liefst drie 3 thesissen: ‘Sperma-afname, onderzoek, bewaring en inseminatie bij de kat’, ‘Neonatale iso-erytrolyse bij de kat’ en ‘Sperma-afname bij de hond en transport naar Australië’.

Féline begon haar carrière aan de vakgroep voortplanting en verloskunde van de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent waar ze nu ook verder zal doctoreren over het fascinerende onderwerp ‘Invriezen van eicellen van de kat’. Féline wil zich verder blijven specialiseren in de voortplanting en verloskunde van de kleine huisdieren. Daarnaast is heeft ze zelf een kleinschalige cattery voor Britse Kortharen, La Duchesse Margaux.

Nathalie Porters

Nathalie Porters

Dierenarts

Dierenarts Nathalie Porters behaalde in 2008 het diploma dierenarts met grote onderscheiding aan de Universiteit Gent.

Na anderhalf jaar in een eerstelijnspraktijk voor kleine huisdieren gewerkt te hebben, keerde zij geboeid door het wetenschappelijke onderzoek terug naar de Vakgroep Geneeskunde en Klinische Biologie van de Kleine Huisdieren van de Faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Gent om in april 2010 te starten met het onderzoek van het effect van castratie op jonge leeftijd op de gezondheid en het welzijn van katten.

Dr. Prof. Myriam Hesta

Dr. Prof. Myriam Hesta

Myriam Hesta studeerde in 1996 af als dierenarts aan de universiteit van Gent. Kort daarna begon ze aan het labo voor dierenvoeding, universiteit Gent als doctoraatsstudente.

Daarnaast startte ze met voedingsconsultaties voor honden en katten. In 2001, slaagde ze voor het Europees specialisatie examen en werd ze ECVCN (European College of Veterinary and Comparative Nutrition) diplomate.

In 2003 behaalde ze haar doctoraatsdiploma. Momenteel is ze docent aan hetzelfde labo en begeleidt ze verschillende doctoraatsstudenten en residents. Bovendien is ze tevens voorzitter van de European College of Veterinary and Comparative Nutrition.

Saskia Blok

Saskia Blok

Tellington TTouch® Practitioner

Saskia heeft altijd een band met dieren gehad, met name katachtigen en heeft vooral interesse in gedrag en welzijn van dieren. Na een carrière in de vepleging is zij vanaf 2004 een aantal keer vrijwilliger geweest op wildlife projecten in Zuid-Afrika. Hier werd de wens om met dieren te werken weer stevig aangeraakt. Terug in Nederland is zij de opleiding tot Tellington TTouch® Practitioner gaan volgen, deels in Nederland en deels in Engeland, en sinds januari 2013 heeft zij een eigen praktijk TTouch4animals. Ze verzorgt workshops TTouch® voor huisdieren, meestal honden of katten, en hun eigenaren en geeft daarnaast ook privébegeleiding aan mens en dier.

Saskia wil mensen graag bekend maken met de Tellington TTouch® Methode, omdat het niet alleen fijn voor katten is om te kunnen ontspannen, waardoor eventuele fysieke klachten of gedragsproblemen verbeteren, maar ook omdat het een mooie uitwerking heeft op de band tussen mens en kat.

Sinds 2014 is zij mede-initiator van Hersenwerk voor katten. In de nabije toekomst zal zij hierin ook workshops gaan verzorgen. Verder volgt zij een opleiding voor dierentrainer aan het Cursuscentrum Dierverzorging in Barneveld. Haar kat Tobias helpt haar altijd graag om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen.

Els De Vriese

Els De Vriese

Cat Care Consultant

Els De Vriese is van kindsbeen af gepassioneerd door dieren en meer bepaald door katten. Sinds 2001 was ze vrijwilliger voor verschillende dierenorganisaties waardoor ze praktijkervaring opdeed in het verzorgen van asieldieren.

Ze startte in 2006 als coördinator voor het provinciale dierenwelzijnsbeleid in Limburg waar ze zich verdiepte in de asielproblematiek. In werkgroepen waar dierenasielen en dierenartsen best practices en protocols uitwerken, past ze haar kennis toe die vergaard werd op tal van buitenlandse congressen en cursussen.

Het behandelen en verzorgen van asieldieren vraagt een aangepaste benadering. Het toepassen van de juiste richtlijnen kan stress en ziekten beperken, de doorstroming verbeteren en daardoor het mentale en fysieke welzijn van asielkatten – en kittens aanzienlijk verbeteren.

Margriet Cremers Dudok

Margriet Cremers Dudok

Silverlinde Kenniscentrum voor veterinaire natuurgeneeskunde

Margriet Cremers Dudok van Heel, is voor dierenliefhebbers geen onbekende. Zij is oprichter en coördinator van Centrum Silverlinde. Deze organisatie is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van veterinaire natuurgeneeskunde.

Naast haar werk in de integrale veterinaire praktijk, waar reguliere en natuurgeneeskundige kennis zijn gebundeld, is Margriet ook coördinator en docent van het opleidingsinstituut “Stichting Instituut Silverlinde, en geeft daar ook les.

Margriet publiceert regelmatig in vakbladen en heeft meerdere boeken geschreven over dieren en gedrag, communicatie en natuurlijke geneeswijze.

Haar passie is om de veterinair natuurgeneeskundige kennis zo helder mogelijk inzichtelijk te maken voor iedereen die dieren begeleidt in welzijn en gezondheid.

www.silverlinde.com

Patricia Van Reeth

Patricia Van Reeth

People Engineering

Patricia is people coach en begeleidt mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze geeft trainingen en workshops aan groepen, en individuele coachings aan professionelen en particulieren. Aspecten rond interpersoonlijke relaties, doelgerichte communicatie, zelfrealisatie en ontplooiing van capaciteiten komen hierbij aan bod.

Ze is Burgerlijk Ingenieur micro-elektronica en heeft jaren ervaring als ingenieur in de industrie. Daarnaast is ze ook gecertifieerd Master Practitioner NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren).

Haar missie is mensen hun ware passie doen ontdekken, zodat ze meer voldoening krijgen in hun leven.

www.people-engineering.be

Erica Bokelmann

Erica Bokelmann

Gedragstherapeut voor dieren

Erica Bokelmann is opgeleid als gedragstherapeut, instructeur en trainer. Zij is ruim 25 jaar actief met honden. Erica heeft haar opleiding gevolgd aan diverse opleidingen in Nederland, studeerde Toegepast Diergedrag aan de KaHo Sint-Lieven en heeft dit aangevuld met cursussen in Engeland en Amerika. Zij is als gedragstherapeut aangesloten bij de beroepsvereniging Alpha.

Als trainer is zij gecertificeerd door Kayce Cover, grondlegger van de Syn Alia Training Systems (SATS). SATS is een geheel nieuwe manier van omgaan met en trainen van dieren waarmee spectaculaire resultaten worden geboekt. In 2005 introduceerde Erica SATS in Nederland door het organiseren van een seminar met Kayce Cover. Sinds 2004 gebruikt zij zelf SATS met veel succes bij allerlei diersoorten waaronder honden, katten, paarden en dassen.

www.ericabokelmann.nl