Felinova Cat Coach ®

Praktische informatie

Praktische informatie over het Felinova Cat Coach® programma

Praktische info in het kort

 • Locatie: Melsele/Kruibeke
 • Duur: 1 jaar (of 2 jaar)
 • Voor iedereen: ja (maar let op: graduaatsniveau!)
 • Kmo-portefeuille: ja (40% subsidie)
 • Lesgeld: € 2.640 excl. btw na aftrek van 40% subsidie via KMOP (originele prijs = € 4.400)

Lesgeld

De prijs voor het diploma in 2018 is € 4400 excl. btw gebleven (met 4 extra lesdagen!) dat gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid via KMO portefeuille. Deze opleiding is immers een bijscholing om je beroep met katten beter te kunnen uitoefenen.

De eindprijs voor jou is hierdoor € 2.640 na 1 april 2016 (40% subsidie).

Het lesgeld houdt in:

 • 20 lesdagen (incl. lunch & drukwerk)
 • Huiswerk (papers/cases)
 • Privé coachings
 • Thesis
 • Mondeling examen
 • Toegang tot het Felinova intranet
 • Toegang tot het Felinova forum
 • Toegang tot de Felinova Bib (wetenschappelijke bronnen)

Aantal lesuren in totaal = 111 uren

Onderhoud van je diploma

Na het volgen van het diploma en slagen voor het eindexamen, krijg je je persoonlijk keurlabel dat een jaar geldig is. Daarna kies je of je lid blijft van het netwerk. Hiervoor geldt een jaarlijkse bedrage.

Je wordt elk jaar verwacht op de terugkomdagen en netwerking events en wordt je label vernieuwd. Zo blijft ons netwerk transparant en blijf je up-to-date van de laatste nieuwe wetenschappelijke inzichten. Dit garanderen we dan ook aan klanten van onze Felinova Cat Coaches ®.

 

Coachings, huiswerk & examens

Het diploma Felinova Cat Coach is een kwalitatief diploma waarbij je tot het uiterste gaat om een niveau van kennis en expertise op te bouwen. Hier komt de nodige training bij kijken.

Huiswerk

Naast de lesdagen, krijg je van Felinova huiswerk . Dit kan een case, een open vraag of een paper zijn. Hiermee bewijs je dat je de theorie goed begrepen hebt en dat je dit kan uitwerken. Dit werk dient telkens voor de afgesproken deadline binnengeleverd worden.

Coachings

Naast de dagopleidingen, heb je ook recht op privé coachings op maat, dus op basis van wat jij nodig hebt. Je kan bijvoorbeeld kiezen om samen een business plan op te stellen, een gedragstherapie mee te volgen of brainstormen over je nieuwe zaak. Je geeft zelf aan wat hier je wensen zijn.

Eindwerk

Je wordt verwacht tegen het eindexamen een eindwerk af te leveren. Dit gaat over een onderwerp naar keuze, dat wel of niet gerelateerd is aan één van de lesdagen, waarbij je diepgaande kennis bewijst door een wetenschappelijk onderbouwd en grondig werk af te leveren. Dit houdt een eerste deel literatuurstudie in & een tweede deel eigen input. Dit kan bijvoorbeeld een eigen onderzoek, voorstel of ontwerp zijn. Binnen dit werk, bewijs je dat je creatief kan omgaan met de kennis die je vergaard hebt, maar dit ook kan baseren op onderbouwde informatie. Eveneens wordt hier gelet op schrijfstijl en grammatica. Dit eindwerk wordt ingediend op het eindexamen.

Eindexamen

Wanneer je alle componenten van de opleiding voltooid hebt (lesdagen, coachings, eindwerk en huiswerk), leg je het eindexamen af. Dit bestaat uit een mondelinge voorstelling van je thesis en een mondeling examen om je praktische vaardigheden te bekijken.

Einddiploma

Wanneer je voor alle componenten geslaagd bent, wordt jouw officiële diploma als Felinova Cat Coach afgeleverd en behoor je tot het Felinova netwerk. Je zal een actieve rol spelen in ons netwerk en deze samenwerking zal jouw zaak een boost geven.